19 ноември 2009

НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ - ТОМ ІІ-РИ, КОЛЕКТИВНИ

Колективни научни публикации – том ІІ-ри


1.Baytchev I., M. Stoitchev – “ Effect of meat type and particle size on sterilization value in the production of canned meats”.
International Congress of Food Science and Technology. Wachington – 1970.

2. Stoytchev M., Iv. Baytchev – “ Influence of quantity and particle size of fats upon the index of sterilization value in the production of canned meat products”.
International Congress of Food Science and Technology. Wachington – 1970.

3. Габровски П.,Ив.Байчев, Ив. Бутански, Цв. Василев, А. Георгиев, Й. Стефанов, Б. Цанев. – „ Установяване най-подходящи от съществуващите у нас породи свине за производство на месни полуконсерви”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, ½, 55, 1972.

4.Габровски П., Ив. Байчев, Б. Цанев, Й. Стефанов – „Влияние на изхранваните кухненски отпадъци при свинете, върху качеството на произвежданите от тях полуконсерви”.
„Месопромишленост” – София, 3, 16-19, 1972.

5. Байчев И., Н. Несторов – „ Производство мясных продуктов типа ветчины из телятины и баранины”.
Сборник доклади „ ХХІІІ Европейски Конгрес научных работников мясной промышлености” – Москва, 1977.

6. Байчев И., В. Вергиева – „ Проучване върху микрофлората на месо, предназначено за производство на шунка, масажирано под вакуум и без вакуум”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 4, 3-6, 1979.

7.Gadzeva D., N. Nestorovq Iv. Baytchev – “ Volatils monocarbonyl compounds in hams manufactured by different technologies, at the final stage of ageing”
International Congress of Food Science and Techology, Budapest – 1979.

8. Байчев И., Н. Димитрова – „Български цветостабилизиращ препарат и проучване действието му при производството на шунки”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 5, 5-8, 1979.

9. N. Nestorov, D. Gadzheva, I. Baychev, A. Gateva – “ Tracing of the changes in volatile monocarbonyls and lipid oxidation products in pork during the manufacture of canned ham”
International meat Research Congress. Colorado USA, 1980.

10. Несторов Н., Ив.Байчев – „ Някои технологически изисквания на шунковото производство и значението им при селекцията на свинете – шунков тип”
„Месопромишленост бюлетин” – София, 1, 15-16, 1980.

11. Байчев Ив., В. Вергиева – „Хигиенна преценка на вода от казана за парене на свински трупове”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 2, 11-13, 1980.

12.Митева К., М. Радева, Ив. Байчев, Л. Тинкова – „Проучване върху липолитичната активност на щам К-12, върху различни хранителни среди”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 2, 9-11, 1980.

13.Байчев Ив., В. Вергиева – „Микробиологично изследване на месо предназначено за производството на шунка”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 3, 3-6, 1980.

14.Baychev I.,I. Stefanov, T. Dentchev – “ Etude sur la duree du jambon en boites”.
European Meeting of Meat Research Workers – Malmio – Swedenq 1976.

15.Байчев Ив., М. Радева, Е. Митева, Л. Тинкова, Зл. Трендафилова, Ив. Йотов – „Проучване възможностите за приложение на липолитично активни щамове дрожди за подобряване органолептичните качества на шунки”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 4, 16-18, 1980.

16.Байчев Ив., В. Вергиева – „Микробиологични изследвания на солов разтвор в процеса на шприцоване на месо за шунка”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 2, 6-7, 1981.

17.Бутански Ив., Н. Спасов, Н. Несторов, Ив. Байчев, Д. Мишонова, Ив. Йотов, Ст. Джевизов, Р. Кисева, В. Владов, А. Даскалова – „ Усъвършенствувана технология за транжиране и сортиране на месо от ЕРД, с цел комплексното му използване при производството на колбаси, консерви, разфасовки и полуфабрикати”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 5, 6-10, 1981.

18.Бутански Ив., Н. Спасов, Н. Несторов, А. Гакев, А. Даскалова, Ив. Байчев, Д. Мишонова, Ст. Джевизов, Р. Кисева, Ив. Йотов – „Нова, усъвършенствувана технология за транжиране и сортиране на свинско месо със сланина, при производството на месни консерви, разфасовки и полуфабрикати”
„Месопромишленост бюлетин” – София, 5, 15-18, 1981.

19.Байчев Ив., П. Байчев, Ц. Станчев, П. Тодоров, Р. Балевска, Ив. Тодоров – „Състав и метод за производство на нов вид месо – „Идентик”.
Национален преглед - „Техническо научно творчество на младежта” – Пловдив – 1981.

20.Бутански Ив., Н. Спасов, Н. Несторов, Ив. Байчев, А. Даскалова, Ив. Йотов, Ат. Гакев, Д. Мишонова, Ст. Джевизов, Р. Кисева. – „Усъвършенствувана технология за ефективно транжиране, обезкостяване и сортиране на месо от ДРД, с цел комплексното му използване при производството на месни консерви, разфасовки и кайми”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 6, 1-2, 1981.

21.Бутански Ив., Н. Спасов, Н. Несторов, Ив. Байчев, Ат. Гакев, А. Кръстев, Ст. Джевизов, Д. Мишонова, Н. Дилова, Р. Кисева, Ив. Йотов – „ Състав /%/ и енергия на отделните анатомични части на свинското месо, получени при новия начин на транжиране, предназначено за производство на колбаси, консерви, разфасовки и полуфабрикати”.
„Месопромишленост бюлетин” – София, 6, 8-10, 1981.

22.Байчев Ив., Ат. Павлов – „Изследования содержания нитритов в различных мясних продуктов
23.Байчев Ив., Т. Стойчева, Й. Бабукчиев – „ Нови висококачествени консерви от месни субпродукти – тип гулаш”
„Месопромишленост” – София, 3, 57-59, 1984.

24.Байчев Ив., Т. Стойчева, Й. Бабукчиев – „ Производство на нови стерилизирани месни консерви, в собствен сос от свинско и телешко месо”
„Месопромишленост” – София, 4, 81-82, 1984.

25.Байчев Ив., Н. Колев, Й. Бабукчиев – „Внедряване Цветостабил-Б, в производството на суровосушени колбаси, в комбинат Родопа гр. Разград” – Second Internationaql Sympozium – Druozbba Varna – 29-30 october 1984.
“Nitrites and the quality of meat products” – Papers – Sofia, 137q 1985.

26.Кацаров Д., Й. Константинов, Ив. Байчев, Е. Марков, Ст. Ризванов, Л. Иванов, Н. Иванова, Ив. Христов, Н. Браничева – „Влияние на съотношението между някои стандартни количествени показатели, върху ефективността при изкупуване на свине”.
„Месопромишленост” – София, 5, 99-100, 1985.

27.Кацаров Д., Й. Константинов, Ив. Байчев, Е. Марков, Ст. Ризванов, Л. Иванов, Н. Иванова, Ив. Христов, Н. Браничева – „Проучване върху разпределението на свинското месо в отделните райони на страната”.
„Месопромишленост” – София, 6, 126-128, 1985.

28.Байчев Ив., Р. Бранкова, Мл. Радева – „Проучвания върху микрофлората на зреещи салами произведени с Цветостабил-Б, с цел изолиране на активни щамове за биологично направление на производствените процеси”.
Сборник доклади – „Биотехнологиите в селското стопанство и хранителната промишленост” – гр. Разград, 1985, стр.234 – 238.

29.Байчев Ив., Й. Бабукчиев, Н. Колев – „Резултати от внедряване на биотехнология с приложение на Цветостабил-Б, за производство на салами в месокомбината в гр. Разград”.
Сборник доклади – „Биотехнологиите в селското стопанство и хранителната промишленост” - гр. Разград, 1985, стр.239-243.

30.Байчев Ив., Й. Бабукчиев, А.Милков, М. Маринов, П. Иванова – „Резултати от внедряването на биотехнология с приложение на Цветостабил-Б, за производство на салами в месокомбинат гр. Шумен”.
Сборник доклади – „Биотехнологиите в селското стопанство и хранителната промчишленост” - гр. Разград, 1985, стр.244-246.

31.Байчев Ив., Й. Бабукчиев – „Използване на замразено, обезмаслено мляко, при производството на варенопушени колбаси”.
„Хранителнопромишлена наука” – 4, 28-30, 1987.

32.Байчев Ив., Ф. Рибарова, Й. Бабукчиев, Р. Георгиев – „Аминокиселинен състав на нови месни продукти шунков тип, предназначени за диетично хранене”.
„Хранителнопромишлена наука” – София, 2, 17-23. 1987.

33.Байчев Ив., Р. Георгиев, Й. Бабукчиев – „Опазване чистотата на въздуха посредством консервиране на отпадни продукти от месопромишлени предприятия”.
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр.60-68.

34.Байчев Ив., Й. Бабукчиев, Р. Георгиев – „Проучване върху състава на отпадните води от месокомбинатите в гр. Разград и гр. Русе”.
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр. 189-195.

35.Георгиев Р., Ив. Байчев, Й. Бабукчиев – „Проучване влиянието на кръвта – кланичен отпадък, като замърсител на водата”
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр. 196-203.

36.Байчев Ив., Р. Георгиев, Й. Бабукчиев – „Опазване на околната среда от кръв-кланичен добив и белтък съдържащи отпадъци от млечната промишленост”.
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр. 76-80.

37.Байчев Ив., Й. Бабукчиев, Р. Георгиев – „Технология и поточно-механизирана линия, за комплексно оползотворяване на промишлени отпадъци от месопромишлеността”
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр.68-75.

38.Габровски П., Ив. Байчев, Ж. Хвърчилков – „Опазване на околната среда от меки кожени отпадъци, от кожарските заводи и пътища за тяхното оползотворяване за фуражни цели”.
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1988, стр. 92-95.

39.Байчев Ив., Й. Бабукчиев, П. Байчев – „Проучване върху състава на отпадъчните води от месокомбинат Русе, преди и след очистване и установяване ефективността на пречистването”.
Сборник доклади „Еко-Русе”, 1992, стр.85-90.

40.Томов Вл., Ив. Байчев – „Технология и линия за производство на кръвно-млечен, белтъчен концентрат в лабораторни условия”.
Русенски Университет „ Ангел Кънчев” – Научни трудове - 1999, том 37, серия 11, стр.107-111.





Научнопопулярни публикации и доклади.

1.Байчев Ив. – „Начин за предпазване от проникване на вода в белият дроб на парени свине, чрез кръвоспиращи пинсети или кохери”.
„Хранителна промишленост” – София, 9, 36, 1962.

2.Байчев Ив. – „Нашият опит от събиране, първична обработка и консервиране на медицински суровини”
„Хранителна промишленост” – София, 2/3, 33, 1964.

3.Байчев Ив. – „За по-строго спазване на ветеринарно санитарните правила при заготовката и транспорта на хранителни продукти за хладилна обработка и съхранение”.
„Ветеринарна сбирка” – София, 3, 26, 1964.

4.Байчев Ив. – „Ветеринарно санитарни изисквания при получаването на медицински суровини”.
„Ветеринарна сбирка” – София, 11, 15-16, 1966.

5.Байчев Ив. – „Изисквания при консервирането, опаковането, лагеруването и транспорта на медицинските суровини”.
„Ветеринарна сбирка” – София, 5, 19, 1967.

6.Байчев Ив. - „Един голям резерв за повишаване на рентабилността”
В. „Дунавска правда” – Русе, уводна статия, бр.203, 29 август, 1968 г.

7.Байчев Ив. – „Контрол върху месото и спомагателните материали при производството на месни консерви”
„Ветеринарна сбирка” – София, 5, 16, 1968.

8.Байчев Ив.-”Научно обосновани режими за термична обработка на консерви”
Научно техническа конференция по хранителна промишленост – Русе, 1970.

9 Байчев Ив.-”Относно оползотворяването на кръвта кланичен добив”.
„Внедрени новости” – София, 4, 51-55, 1970.

10.Байчев Ив.- „Препоръки относно термичната обработка на месни консерви в ротомати”.
В. „Родопа” – София, бр. 27, 8 юли, 1970.

11.Байчев Ив. – „Термична обработка на месните произведения”.
В. „Родопа” – София, бр. 3, 24 януари, 1973.

12.Байчев Ив.-” Новости и тенденции в науката и практиката на месопромишлеността”.
Съвещание на ДВСК – Русе, 15. !!. 1974.

13.Байчев Ив. – „Бледо, меко, воднисто /БМВ/ и тъмно, плътно, сухо /ТПС/ месо.
Научно-техническа конференция – Разград, октомври, 1984.

14.Байчев Ив. – „Фактори за повишаване качеството на хранителните продукти”.
В. „Дунавска правда” – Русе, бр.72, 24 март, 1984.

15.Байчев Ив. – „ Разработка технологии и рецептур с приминениям биологических агентов и процесов для производстнво вареной ветчины для диетического и профилактического питания”
Совещание Совета Экономической Взаимопомощи – Москва, ноември, 1987.

16.Байчев Ив. – „По-близо до проблемите на научните дейци свързани с материалното производство”.
Сборник доклади „Развитието на съвременната научно-техническа революция и отношенията Изток-Запад” – Русе, 1988, стр.61-65

17.Байчев Ив. – „Биотехнологията в нашата месопромишленост”.
„Биотехнологиите в хранителната промишленост” – Национален симпозиум – гр.Разград, 1988.

18.Байчев Ив. – „Въведение”
Брошура „За работата на координационната смесена Българо-Румънска Комисия по екология в зоната Русе-Гюргево” – Русе, декември 1993, стр.1-5.

19.Байчев Ив. – „Екология и екологични знания”.
В. „Дунавска правда” – Русе, 17 март, 1993.

20.Байчев Ив. – „Опасни ли са нитратите за здравето на човека”?.
„Една седмица в Русе” – Русе, 20, 6-7, 2000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар