21 март 2010

За изложбата"ДАРВИН СЕГА"

Винаги ми е било особено приятно да кажа и подчертая, че Дарвин е един от моите научни кумири, че вярвам в неговата теория и съм твърд негов последовател. Така че, когато има повод ще пиша за Дарвин или ще пропагандирам всичко добро, което се отнася до неговото велико научно дело.
Сега предлагам подробности относно изложбата в Националният Дворец на Културата, за която вече имах удоволствието да съобща в моя Блог.

Изложба ”Дарвин сега” в НДК
22 май 2009 / News.dir.bg
Изложбата "Дарвин сега" ще бъде изложена от днес до 20 юни във фоайето на третия етаж в Националния дворец на културата. Това съобщиха организаторите от Британския съвет, цитирани от БТА.
Експозицията се състои от 16 панела, в които са представени различни аспекти от живота и трудовете на Чарлз Дарвин. Те са посветени на пътуването му на кораба "Бийгъл", на неговия дневник, на теорията му за еволюцията, на мнения на съвременниците му за "Произход на видовете", както и на неговата научна кореспонденция.
Ще бъдат показани също фотографии и скици на учения. Един от най-интересните експонати е еволюционното дърво, отбелязват от Британския съвет.
Дизайнът на изложбата е изработен от британското "Арка дизайн студио", а текстовете към него са на Джон Търней - британски журналист и писател, отразяващ научни теми. В България панелите са изработени от "Принт визия".
Изложбата е посветена на международното отбелязване на 200-годишнината от рождението на Дарвин, както и на 150 години от публикуването на "Произход на видовете".

Позволявам си да предложа на г-н Министерът на Образованието, науката и младежта, да командирова учители-преподаватели по биологичните дисдциплини, да видят и се запознаят с материалите в тази изложба, за да обогатят знанията си, или най-малкото да се освободят от лъженаучните Лисенковски внушения, на сила натрапвани десетилетия в нашето образование!

Проф.Байчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар