22 януари 2010

ОТКРИВА СЕ НОВ УНИВЕРСИТЕТ

Открива се още един университет! Този път в гр. Перник.
Тези дни предложението беше одобрено от Министерският Съвет, остава да се гласува в Парламента.Но, няма страшно! Премиерът заяви, че общо взето, това ще е формална работа.
Когато чух тази новина първото, за което се сетих е, че у нас вече имаме около петдесет „Университета”и като нормален човек се запитах: Защо ни трябват нови?
Може би „Защо в Монтана, Благоевград, Габрово и къде ли не, да има, а в Перник да няма"?
Това е положението! Обещал някой от държавниците ни, / дочува се в случая за Президента Първанов/, че ще уреди да има университет и лека полека уредил човека! Има ли подходяща база със съответното оборудване, има ли нужда от предвидените специалности, ще има ли кандидати в необходимия брой и качество, кой ще преподава, къде ще се пласират излюпените Пернишки „специалисти”с „више” образование - с такива въпроси никой не се занимава…! Не се и замисля! А ако се замисли, ще намери такива майстори на „идейни проекти, план-сметки и обосновки”, че като ти докарат от девет дерета вода, не Университет, а цял университетски град ще издокарат, че е нужен, при това „крайно нужен” на гр. Перник и на България, разбира се!
Темата за нашето висше образование е огромна, в определена степен, опасна и срамна!
Уверявам Ви, срамувам се, като пиша тези редове, срамувам се, като мисля и зная неща, които не са за писане...

Няма коментари:

Публикуване на коментар