05 януари 2010

МОИТЕ СЪБИТИЯ-БЕЛЕЗИ ПРЕЗ 2009-та

Мислех си вчера и непринудено в главата ми се завъртяха десетки грандиозни и по-малко грандиозни събития от отиващата си 2009та Година.
По-съществените от тях, които по някакъв начин са оставили белег в съзнанието ми реших с по няколко изречения да запиша:

Навършиха се двадесет години от ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА!
Срина се един голям позор!

Навършиха се двадесет години от вътрешнопартийният преврат и СВАЛЯНЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ от постовете Ген.секретар и Председател на Държавния Съвет.
Толкоз! Никакво „падане на комунизма”, „Падане на комунистите от власт”, „дошла някаква демокрация” и тем подобни бръщолевения! Бож лаф!


ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ за четиридесет и първото Народно Събрание – ПАДАНЕТО НА БСП и сателитите й ОТ ВЛАСТ!


РАТИФИЦИРАНЕТО и влизането в действие на ДОГОВОРЪТ от Лисабон, за по-нататъшното обединение и укрепване на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
Това е огромна крачка за просперитета на европейските народи. Мисля и за Света!?

Бързите, адекватните и решителните мерки, който вземаха САЩ и водещите Държави за ЛИКВИДИРАНЕ НА ПОЯВИЛАТА СЕ ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА.
Това е едно събитие, което показва, че Глобализацията е обективен исторически процес и искаме или не искаме, не можем да спрем неговата неизбежност.

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФОРУМ НА ООН ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ В СТОХОЛМ и общото съгласие на всички държави, че проблемът с климата е световен проблем, че научно е доказана неговата отрицателна промяна и че е абсолютно необходимо да се предприемат колективни мерки за спиране или забавяне на тези промени.

ПУСКАНЕТО В ДЕЙСТВИЕ НА УСКОРИТЕЛЯ на елементарни частици в Швейцария, с цел по-нататъшното изучаване на безкрайните тайни на материята и енергията и евентуалното установяване на вечната загадка: Как се е родила ВСЕЛЕНАТА?

Продължих да се ужасявам и умерзявам от състоянието и увеличаващите се безобразия в нашето ОБРАЗОВАНИЕ и в частност във ВИСШЕТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ!
Предпазливо съм обнадежден от мерките на Новото Правителство за постепенно нормализиране на образователната ни система – във всичките й степени и аспекти.


ИЗДАДОХ СТИХОСБИРКА – „МЛАДЕЖКИ ОПИТИ И ПЕНСИОНЕРСКИ ЗАДЯВКИ”
Малка книжка без капка претенциозност, която ми носи удоволетворение и препрочитам с умиление!

РЕГИСТРИРАХ САМОСТОЯТЕЛЕН „БЛОГ” в Интернет / /baytchev.blogspot.com /,за собствени научни и научнопопулярни публикации, статии, бележки, отзиви, собствени литературни опити /разкази, есета, стихове/, в областта на храненето, културата и общественото развитие.


НЕЗАПОМНЕНО ЛОШ СЕЗОН ЗА МОЯТ ЛЮБИМ ОТБОР „ЛЕВСКИ”!
„Левскар” съм от 1942 година, когато за първи път ме заведоха на мач на „Левски” на стадиона „Юнак” в София. До сега такова чудо и то при такива условия и заплащане не е било. Дано да е временно явление и през Новата година и за напред да не се повтаря!

ЛОШ, ОТЧАЙВАЩО ЛОШ РИБОЛОВЕН ВЪДИЧАРСКИ СЕЗОН! Със всичките му билети, такси и такъми за цялата година я има, я няма десетина таранки да съм хванал!
Риба няма! Унищожаването й е поголовно и вандалско!


УМРЯ незаменимото ни приятелче, нашата любимка-кученцето ни „Бренда”.
Който не е имал такова същество и който не е преживял незабравимите мигове с него, особено, когато е загубил синът си, той не ще проумее1 Не се сърдя!

Няма коментари:

Публикуване на коментар