24 януари 2017




                 
                  НАШЕНСКА РАБОТА...


              В неделя преди обяд гледахме с удоволствие предаването и приемането на президентската власт. Тържествено, цивилизовано, хубаво и приятно. В последните няколко минути, когато всичко свърши и президента Плевнелиев, изпращан от новия президент Румен Радев и вицето г-жа Илияна Йотова тръгна към колата да го откара у дома му, лъжицата с катрана се появи и... пак нашенската работа....!
          В този момент си спомних за нещичко, което съм писал и публикувал в "Страници от моя дневник"- първа книга, на 30.юни 2007-ма година, по повод на едно подобно събитие в друга, ама европейска страна. Ето го - цитирам:.



"Тези дни Тони Блеър слезе от политическата сцена на Великобритания. Забележителното е, че това „слизане” е цивилизовано в унисон с традициите и демократизма. Семейство Блеър застана пред резиденцията на "Даунинг стриит" № 10, щракна се за спомен и се намести в дошлата кола да ги прибере. След малко новият премиер Гордън Браун и семейството му пристигнаха на същото място, щракнаха се за добре дошли и влязоха в резиденцията. Толкоз! Английска работа!

Абе, я ела ти в София като свален министър председател да се щракаш пред Министерския съвет „за спомен”, па да гръмне едно мощно дю..ю..ю… , от опозицията, та да видим накъде ще хванеш из нашенската навалица? 

И това нищо не е в сравнение със Сърбия, където и снайперист ще ти се прицели…! Балканска работа, нашенска работа! А най-тъжното и най-смешното е, че все се чудим защо работите ни не вървят и защо в Европата все сме на опашката!

Пардон!Сгреших. По някои мурафети все сме си първенци...."

Няма коментари:

Публикуване на коментар