15 февруари 2010

ОТНОВО ЗА ЧАРЛЗ ДАРВИН

Миналата година, на 12 февроари, се навършиха 200 години от рождението на един от великаните на човешкия гений – Дарвин.
По този повод, като последователен материалист – Дарвинист, отдадох своята почит, със статия, която написах и изпратих на русенски ежедневник.
Не я публикуваха! Никой не ми каза защо! Това е една от причините да открия собствен Блог и да публикувам, каквото напиша и каквото желая.
Статията за, която става дума е със заглавие: „ Двеста години от рождението на Чарлз Дарвин”. Публикувал съм я тук, в Блогът ми на 28.10 2009 г.
Каня интересуващите се да я прочетат!
По-долу публикувам информацията на News.dir.bg от, която се вижда, че вече година Светът продължава да се прекланя пред великото дело на Дарвин, по повод забележителната годишнина – 200 години от рождението му и 150 години от първото публикуване на фундаменталния му труд „Произход на видовете”.




Изложбата ще е във фоайето на третия етаж в Националния дворец на културата
Сн.: БГНЕС
Изложба ”Дарвин сега” в НДК
22 май 2009 / News.dir.bg
Изложбата "Дарвин сега" ще бъде изложена от днес до 20 юни във фоайето на третия етаж в Националния дворец на културата. Това съобщиха организаторите от Британския съвет, цитирани от БТА.
Експозицията се състои от 16 панела, в които са представени различни аспекти от живота и трудовете на Чарлз Дарвин. Те са посветени на пътуването му на кораба "Бийгъл", на неговия дневник, на теорията му за еволюцията, на мнения на съвременниците му за "Произход на видовете", както и на неговата научна кореспонденция.
Ще бъдат показани също фотографии и скици на учения. Един от най-интересните експонати е еволюционното дърво, отбелязват от Британския съвет.
Дизайнът на изложбата е изработен от британското "Арка дизайн студио", а текстовете към него са на Джон Търней - британски журналист и писател, отразяващ научни теми. В България панелите са изработени от "Принт визия".
Изложбата е посветена на международното отбелязване на 200-годишнината от рождението на Дарвин, както и на 150 години от публикуването на "Произход на видовете".

Няма коментари:

Публикуване на коментар