30 март 2012

КОЙТО СИ МОЖЕ, СИ ГО МОЖЕ

     Нека да злословят по негов адрес разни пишман интелектуалци, нека да го обиждат разни пишман политици – от завист, от безпомощност и злоба е!
     Е, посбърква понякога, изпуска по някоя дума не съвсем на място, вярно е.
     Но Бойко говори с факти, говори истини и открито. Да говориш така е голяма и непоклатима сила. Работата е там, че не всеки го може. Не съм му адвокат и нямам намерение да бъда, но, за разлика от болшинството критикари, Бойко Борисов го може! Може го, защото е работар, защото е отговорен, не лъже, не е демагог, защото се радва като дете за свършената работа, защото е израсъл в здрава народна среда и всичко, което е постигнал си е негова заслуга и постижение! Ето, затова го може!
     Ама бил пожарникар, не знаел чужди езици и прочие язвителни подмятания!
     Ами такива сме, какво да правим? И на него и на мен не ни дадохте да следваме! Той искал международни отношения, аз исках медицина или право – не може! После ни разрешихте, но на него за пожарникар, а на мен за селскостопанската Академия. Ако бяха ни изпратили като вас, децата и роднините ви в западните страни да учим и живеем, ако бяхме летували в елитни курорти по чужбина и общувахме все в елитни общества, ако се хранехме от кухните на УБО и се снабдявахме с Корекомски стоки, ако….още колко много ако….!
     Нищо, въпреки това Бойко стана един много добър за този народ и този момент, министър Председател, моя милост, пък взех та станах професор!
     Така е мили мой другари и другарки, дами и господа – така е и така ще бъде докато свят светува – който си го може си го може!

PS
     КАКВО ПРАВЕЛ БОЙКО И ГЕРБ – ще чуете да се провиква някой от тези, които нищо, или почти нищо не правеха, въпреки „Програмите”, „Решенията”, „Тезисите”, „Постановленията” и пр. и пр.
     Бойко Борисов и съратниците му чистят батаци и Авгиеви обори, оправят държавата, която му оставихте, след, като народът най-после ви каза БАСТА! Това правят :

- Ликвидираха недоразумението „Кремиковци”.
- Отърваха страната от Първановите „Шлемове” – петролопровода „Бургас – Александропулус”и „АЕЦ – Белене”.
- Пускат през месец май, тази година Софийското метро.
- Пускат до края на годината Дунав мост – две.
- Пускат до края на годината магистралата София – Бургас.
- Продължават строителството и пускат в експлоатация поредица от модерни пречиствателни станции и спасяват от усмърдяване елитните ни черноморски и планински курорти!
- Многократно увеличиха усвояемостта и ефективността на Европейските фондове.
- Своевременно се изплащат субсидиите за селското стопанство, включително за тютюнопроизводители и животновъди!
- Продължават строителство и се построиха други големи енергийни, спортни и инфраструктурни обекти - ВЕЦ, водоснабдяване, канализация, второстепенна пътна мрежа, жп линии и др.
- Нанесоха сериозен удар на тежката организирана престъпност.
- Реформират държавната администрация, културата, образованието и здравеопазването.
- Запазиха финансовата стабилност на държавата в условията на тежка международна икономическа и финансова криза
- Водят правилна, активна проевропейска и международна политика.
- Разработиха и приеха купища закони, подзаконови актове и разпоредби, крайно необходими за създаване ред и нормализиране на държавата!

     Искате ли още да ви напиша? Мога но спирам за да помоля:

СПРЕТЕ да злословите по адрес на този човек и управлението му! Ако не можете да му помагате или не желаете да правите това, то не му пречете! Колкото да ви се вижда парадоксално и колкото да не сте в състояние да проумеете, с това си поведение вие пречите на България!

13 март 2012

ПАК ПО НАШЕНСКИ

     Става дума за едно интервю на проф.Бояджиев с г-жа Донка Стамболийска излъчено по БНТ вчера около 15 часа.
     По линия на т.н. „Дунавска стратегия”- иницирана и финансирана от Европейския Съюз, са създадени художествени произведения от 18 художници – по двама от девет страни, които разработили предварително зададената тема „Реката и човека”.
     Нека да поясня, че се касае за район с дължина около 3 500 км и население от 280 милиона.От българска страна са участвали две млади художнички.
     Изложбата е експонирана първо в малкото градче Улм, непосредствено до извора на р.Дунав, след това в края на дунавската делта, също в малкото градче Сулина и обратно нагоре, …та сега в София!
     Защо в София бе господа? Къде е София, къде е Дунава и какво общо има тя с тази река? Вярно, столица е, България граничи с Дунава, но изложбата не е общо за България, най-малко пък за столицата й ! Е, тогава, кой български град и един от най-големите по поречието на Дунава се намира в дунавския регион и на брега на реката – пряк обект на „Дунавската стратегия”? И най-после нямате ли малко срама с тази София? София – едната България и останалата част - другата България! Май, че до там я докарахме!
     Моля ви не ме обвинявайте в прекален и може би „неуместен” местен патриотизъм, но къде по-подходящо е мястото на тази изложба, или поне част от нея, освен в Русе и то точно сега, когато тук започва 52-ят фестивал „МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ”?
     Не зная защо е така. Не зная, кой е виновен, но зная и ми е омръзнало да узнавам, че нашите работи все такива – нашенски... Какво искам да кажа ли? Ами наесен, когато е готова изложбата „Река Искър и човека” ще я експонираме в Русе, а по-догодина, когато е готова изложбата „Черно море и човека”, по линия на „Черноморската стратегия”, ще я експонираме в Петрич! Едва ли? Пак ще е в София!